Вести

ЗИМСКА СЛУЖБА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЖАГУБИЦА

Општина Жагубица се, као и сваке године, тако и ове године труди да обезбеди што квалитетније одржавање локалних путева и улица у насељу кроз чишћење снега и спречавања поледице. Обзиром да смо изузетно разуђена територија у обухвату зимске службе налази се преко 9километара локалних путева и улица, а у хитним ситуацијама имамо и додатне путне правце до најудаљенијих салаша.
Због свега наведеног организација зимске службе се спроводи преко два јавна предузећа: ЈП за планирање, као управљач и надзор и ЈКБ Белосавац као извођач радова. Поред тога расписана је јавна набавка и ангажован је подизвођач са додоатном механизацијом у случају потребе и неких ванредних падавина.
Обезбеђена ја сва потребна механизација као и довољне количине материјала - камене ризле и соли као и потребно људство. Обавештавање о евентуалним проблемима иде преко представника месних заједница а чишћење иде према оперативном плану зимске службе.
Општина Жагубица се увек трудила да својим грађанима максимално изађе у сусрет у зимском периоду управо због већих снежних падавина које су карактеристичне за наш крај. Такође због великог броја наших грађана који се баве сточарством неретко смо ангажовали механизацију како би пробили снежне наносе до удаљених салаша. Цела организација је постављена тако да омогући најквалитетнију комуналну услугу за наше грађане.