Вести

Одржан брзопотесни турнир у шаху

У Жагубици одржан је брзопотесни турнир у шаху.На турниру учествовало је једанаест најбољих шахиста општине.Победник брзопотесног турнира је Драган Стевић из Крепољина,друго место је заузео Илија Аврамовић из Жагубице,док је треће место освојио Никола Јовкић ,такође из Жагубице.

Још један минибус за бесплатан превоз становника општине Жагубица

Још један минибус за бесплатан превоз становника општине Жагубица, као и свих удружења, клубова и др. - јуче је у Палати Србија са министром за бригу о селу Миланом Кркобабић-ем испред општине Жагубица уговор потписао заменик председника општине Предраг Ивковић.

ПЛАНИНАРСКЕ И ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ

Сваке године општина Жагубица је са свим својим предузећима и удружењима конкурисала за јавне радове који се спроводе преко националне службе за запошљавање.

Донација Министарстава здравља два нова возила Дому здравља Жагубица

Возни парк Дома здравља Жагубица обогаћен је новим возилима . Наиме Влада Републике Србије у сарадњи са министарством здравља , определила је два нова возила једно санитетско са пратећом опремом за ургентне и хитне случајеве и једно возио које ће служити искључиво за превоз пацијената .

МОДЕРНИЗАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА СИСТЕМА ЈАВНЕ РАСВЕТЕ LENOHAJM -ЖАГУБИЦА

У општини Жагубица биће реализован пројекат “Модернизација и рехабилитација система јавне расвете Ленохајм-Жагубица", који се спроводи у сарадњи са партнерским градом из Румуније.Општина Жагубица је још 2018. године конкурисала у оквиру програма прекограничне сарадње Румунија – Србија.

РЕДОВНО ОДРЖАВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА И УЛИЦА – КРПЉЕЊЕ УДАРНИХ РУПА

Поред изградње нове инфраструктуре и развоја , мора се обратити посебна пажња на одржавање постојеће. Јер само кроз право време, квалитетно и превентивно , одржаваће се постојеће инфраструктуре , обезбедиће се дуготрајност као и уштеду средстава.

Радови у Лазници

Локална самоуправа општине Жагубица, са пролећним данима, наставља да својим грађанима олакшава животне околности.
У току је насипавање атарских путева у насељу Лазница у дужини 3 км. од места званог Цапа до Пчелињег Крша.

Pages