Вести

Убедљивом већином изгласана извршна и законодавна власт општине Жагубица-конститутивна седница СО

29. јануара одржана конститутивна седница Скупштине општине Жагубица. За председницу локалног парламента изабрана је Оливера Пауљескић, а за председника Општине, по четврти пут Сафет Павловић.

Потврђено је 25 одборничких мандата и одборници су положили свечану заклетву. У новом сазиву Скупштине већину чини 18 одборника Српске напредне странке, односно листе „Александар Вучић – Жагубица не сме да стане“ и један одборник Социјалистичке партије Србије, док се у опозицији налазе три одборника коалиције „Србија против насиља“, два одборника са листе „Хомоље у срцу“ и један одборник коалиције „Др Милош Јовановић – Нада за Жагубицу“.

Тајним гласањем за председницу Скупштине општине изабрана је Оливера Пауљескић из Крепољина, која је и до сада обављала ту функцију, а за њеног заменика Миле Перић из Сувог Дола. За секретара Скупштине именован је Томислав Милојевић из Жагубице, а за његову заменицу Милена Стојимировић из Жагубице.

У свом обраћању, председница Скупштине Оливера Пауљескић је између осталог рекла: „Обећавам да ћу се трудити да поштујем закон и пословник о раду, да ћу бринути о одржавању реда на скупштинским заседањима и да ће нам главни циљ бити да радимо у интересу грађана и на побољшању услова у нашој општини. Такође, захвалила бих се грађанима који су пружили подршку листи „Александар Вучић – Жагубица не сме да стане“ и омогућили нам да наставимо са вођењем локалне самоуправе. Трудићемо се да наши резултати у предстојећем мандату буду још бољи, има доста пројеката које планирамо да одрадимо и то ћемо и учинити на најбољи могући начин, рекла је Пауљескић.

У наставку заседања са 19 гласова за, за председника Општине изабран је Сафет Павловић, мастер економиста из Крепољина, коме је ово четврти узастопни мандат. Његов заменик у предстојећем четворогодишњем периоду биће Предраг Ивковић из Крепољина, а чланови Општинског већа: Жика Шербановић из Лазнице, за друштвене делатности, Небојша Коцић из Жагубице, за привреду, науку и технолошки развој, Томислав Рајковић из Жагубице, за пољопривреду, Ненад Зарић из Жагубице, за локалну самоуправу и месне заједнице и Горан Шербановић из Медвеђице, за саобраћај и везе.

У Одбор за мандатно – административна питања именовани су: Оливера Пауљескић, Слободанка Јанаћковић, Миле Перић, Горан Милункић и Дражен Панкалујић.

Захваливши се на указаном поверењу, председник Општине Сафет Павловић поручио је да је његов тим отворен за сарадњу са свим релевантним политичким чиниоцима и биће прихваћени сви конструктивни предлози.

-У будућем периоду треба сви заједно да будемо на истом задатку. Скупштина је место где размењујемо мишљења, предлажемо свако у свом домену разне ствари и желим да сви заједно радимо на добробит грађана наше општине, закључио је Павловић.