Вести

Свечана седница Скупштине општине Жагубица

Свечана седница Скупштине општине Жагубица

У понедељак, 25. септембра 2017. године, у Жагубици у Дому културе, одржана је свечана седница. Присутни су имали прилику да у тринаестоминутном филму погледају колико је општина Жагубица урадила у протеклих годину дана.
Локална самоуправа, уз несебичну помоћ Владе Републике Србије и ресорних министарстава, успела је много да уради у овако кратком периоду, на што је у свом обраћању посебно истакла и Председник Скупштине општине Жагубица, Госпођица Оливера Пауљескић.
“ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ЈЕ У ПРОТЕКЛИХ ГОДИНУ ДАНА УСПЕЛА ДА УРАДИ МНОГО ТОГА ЈЕР СУ ЈЕДНАКО ВРЕДНО, МАРЉИВО И ПРЕДАНО НЕ ШТЕДЕЋИ СЕБЕ РАДИЛИ ЉУДИ ИЗ ЗАКОНОДАВНЕ И ЉУДИ ИЗ ИВРШНЕ ВЛАСТИ. ДА СМО МОГЛИ БОЉЕ И ВИШЕ - МОГЛИ СМО, ДА ЋЕМО РАДИТИ БОЉЕ И ВИШЕ – ХОЋЕМО. ЗАХВАЉУЈЕМ СЕ НАЈВИШЕ НАШИМ ГРАЂАНИМА КОЈИ СУ НАМ ПРУЖИЛИ БЕЗРЕЗЕРВНУ ПОДРШКУ У СВИМ НАШИМ АКТИВНОСТИМА , ПОЧЕВШИ ОД УРЕЂЕЊА НАШИХ МЕСТА ПА СВЕ ДО ДОНОШЕЊА ВЕОМА БИТНИХ И ВАЖНИХ ОДЛУКА . ЈОШ ЈЕДНОМ У ИМЕ СВИХ ОДБОРНИКА КАО И У СВОЈЕ ЛИЧНО ИМЕ МОГУ ДА ОБЕЋАМ ДА ЋЕМО ДАТИ СВОЈ МАКСИМУМ У ПОДИЗАЊУ КВАЛИТЕТА ЖИВОТА СВИХ ГРАЂАНА НАШЕ ОПШТИНЕ И ДАЋЕ МО СЕ ТРУДИТИ ДА МАКСИМАЛНО ОДГОВОРИМО ЗАХТЕВИМА НАШЕГ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ .“.
На Свечаној седници Скупштине општине Жагубица, Председник Скупштине општине је обавестила присутне да је: СКУПШТИНА ОПШТИНА ЖАГУБИЦА НА СВОЈОЈ СЕДНИЦИ ОДРЖАНОЈ 25. АВГУСТА 2017. ГОДИНЕ, ДОНЕЛА ОДЛУКУ БРОЈ 01-020-1194/2017, КОЈОМ СЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРОГЛАШАВА ЗА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА ОПШТИНЕ ЖАГУБИЦА. ЗБОГ НЕМЕРЉИВОГ ДОПРИНОСА КОЈИ ЈЕ СВОЈИМ РАДОМ И ОСТВАРЕНИМ РЕЗУЛТАТИМА ДАО РАЗВОЈУ И АФИРМАЦИЈИ ОПШТИНА ЖАГУБИЦА И ДОКАЗАО КОЛИКО ЈЕДАН ЧОВЕК СВОЈИМ АУТОРИТЕТОМ И ПЛЕМЕНИТОШЋУ МОЖЕ ЗАБЕЛЕЖИТИ И ОСТАВИТИ ТРАГ У ВРЕМЕНУ ".
Иницијатива за доделу овог највишег општинског признања дошла је од многобројних удружења са територије општине Жагубица, одборника скупштине општине Жагубица, многих представника јавних установа и предузећа, као и великог броја грађана општине Жагубица који су препознали велики допринос и несебичан труд председника Вучића за бољи живот грађана Општине Жагубица.