Вести

Санација амбуланте у насељу Лазница

На територији целе наше Србије спроводи се имунизација против Ковида 19, па тако и на територији општине Жагубица. У конултацији са свим релвантним стручним службама одлучено је да се амбуланта у насељу Лазница одреди за имунизацију на територији општине Жагубица. Објекат амбуланте је у претходним годима реконструисан фазно па су преостали радови на санацији а због тренутне ситуације решено је да се радови што пре изведу.
Како су прошле године сви објекти здравства преузети од стране РФЗО у погледу одржавања објеката општина Жагубица и поред тога улаже у објекте здравства на својој територији. Због изразите географске разуђености општине потребно је да постоји развијена мрежа амбуланти у насељима како би се обезбедила приступачност здравственом систему свим грађанима наше општине.
У претходној години општина је уз суфинасирање ЕУ ПРО-а изводила радове на реконструкцији термотехничких инсталација централног грејања, уградњу инсталација централне климатизације и вентилације и израду спуштених плафона у Дому Здравља у Жагубици.
Поред тога општина Жагубица је израдила пројектно техничку документацију за комплетну реконструкцију комплекса дома здравља у насељу Крепољин, друго најзначајније насеље и центар за трећину општине у погледу пружања здравствених услуга. Са израђеном пројектном документацијом општина је конкурисала код Министарства Правде за средства за извођење радова а разултате конкурса очекујемо.
Са глобалном пандемијом корона вируса тема здравства је враћена на прво место интересовања у читавој држави па и нашој општини. Из тог разлога ће у будућности за општину Жагубица бити приоритет реконструкција свих постојећих објеката здравстава као и изградња или доградња нових капацитета а све у циљу стварања услова да се квалитет и приступачност здравствених услуга подигну на виши ниво.