Вести

Руководство општине Жагубица организовало сусрет са дијаспором

Руководство општине Жагубица организовало сусрет са дијаспором

Подржавајући напоре Владе Републике Србије и председника Александра Вучића у јачању односа између матице и дијаспоре , председник општине Жагубица Сафет Павловић, у сарадњи са председником Скупштине општине Жагубица Оливером Пауљескић, окупио је велики број људи из дијаспоре, а циљ окупљања био је разговор о потенцијалним инвестицијама и заједничким пројектима.
Преко 250 људи из расејања са задовољством су се одазвали на позив председника Павловицћа који је свим гостима након што је пожелео добродошлицу, представио планове општинског руководства општине Жагубица у области јачања сарадње са дијаспором.
Састанку су присуствовали заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић, помоћник председника Душан Милосављевић, саветник председника за дијаспору Живојин Трифуновић, а пуну подршку у стварању погодности за људе из дијаспоре од 2019. године пружа и Банка Поштанска штедионица . Бенефите које ће једина домаћа државна банка пружати људима из дијаспоре представио је преседник Извршног одбора Банке Поштанске штедионице магистар Бојан Кекић.
Да би се одржао развој привреде и креирао амбијент за нове инвеститоре како у општини Жагубица, тако и на нивоу целе Србије , свим присутним грађанима предочено је да имају и једнака гласачка права као и грађани матице, и да је њихов глас важан да би Србија наставила бржим , јачим и бољим корацима у будућност.
У непосредном разговору председник Павловић одговарао је на сва питања и недоумице са представницима дијаспоре , разговарало се о започетим инвестицијама које ће побољшати прилике за повратак што већег броја људи, али и о повољним условима за будуће инвестирање у општину Жагубица. Након пријатног разговора , сви присутни изразили су задовољство и жељу да оваква окупљања постану традиција у општини Жагубица.