Вести

РЕКОНСТРУКЦИЈА МОСТА У РИБАРУ

Општину Жагубица у претходним годинама нису мимоишле обилне падавине и појава бујица и поплава. У једном од оваквих катастрофалних догађаја порушен је пешачки мост у селу Рибаре. Овај мост је био пешачки, премошћавао је сеоску реку и повезивао је два дела села. Мост је био дрвене конструкције и објективно гледано био је зрео за темељну реконструкцију.
У заједничкој акцији месне зајднице, мештана и предузетника из поменутог села искоришћен је ниски водостај у летњем периоду и приступило се реконструкцији овог пешачког моста. Нови мост је реконструисан савременим грађевинским материјалима. Темељи су бетонирани а конструкција моста је израђена од челичних профила. Мост је надвишен у односу на стари како би се избегла могућност рушења у некој будућој поплави. Реконструкција моста је обезбедила поновно повезивање два дела села пешачким саобрачајем на опште задовољство свих мештана села Рибаре.
Сведоци смо екстремних временских прилика које нас погађају скоро сваке године, и који изазивају разорне последице. Штете које настају после оваквих догађаја су велике и изискују велике финасијске напоре како би се омогућило нормално функционисање инфраструктуре. Општину Жагубица нажалост нису мимоишле ове неприлике и врло често трпимо велике штете. Оно на чему активно радимо јесте санација насталих штета али и све већа улаганја издвајамо за превенцију штета у оваквим природним догађајима.