Вести

РЕДОВНО ОДРЖАВАЊЕ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА И УЛИЦА – КРПЉЕЊЕ УДАРНИХ РУПА

Поред изградње нове инфраструктуре и развоја , мора се обратити посебна пажња на одржавање постојеће. Јер само кроз право време, квалитетно и превентивно , одржаваће се постојеће инфраструктуре , обезбедиће се дуготрајност као и уштеду средстава. Управо ове уштеде омогућиће да се још више улаже у нове капацитете у будућности.
И ове године Општина Жагубица спроводи редовно одржавање путева и улица са асфалтним коловозом и крпе се ударне рупе. У задње време асфалтирано је доста нових путних праваца али има и старих на којима се јављају ударне рупе. Крпљење се обавља од пролећа у одговарајућим временским условима. Обухваћена су сва насеља општине а иде се фазно по насељима у односу на стање путева где је формирана листа приоритетних насеља и путних праваца.
Ограничавајући фактор су капацитети грађевинске оперативе који су максимално ангажовани услед великих инвестиција у инфраструктуру на територији целе Републике.
Општина Жагубица има један домаћински однос и брине о својим грађанима и кроз одржавање постојеће инфраструктуре обезбеђује несметано и комфорно коришћење исте.