Вести

Радови на цркви у Лазници - освећење за успешнији наставак радова

Радови на локацији „Мали Јордан“ у Лазници, теку по плану , а временске прилике су, још увек , иако је крај новембра, наколоњене радницима. Изградња цркве Св. Симеона Столпника , једине цркве брвнаре на столпу у браничевском окргу, тече по планираној динамици, а терен је обишао и Миле Перић, заменик председника СО Жагубица.
Очитана је и молитва за успешнији наставак посла и планираних активности а такође и за благослов ангажованих радника на изградњи овог верског објекта, имајући у виду да се током радова дечавају и разне повреде. Поред заменика председника СО Жагубица чину је присуствовао и ипођакон Владимир, а освећење обавили свештеници Данило Глишић, Небојша Ђокић и Протојереј Радосав Глишић.
Да се у здрављу оконча посао и у најскорије време отпочне са служењем светих литургија у цркви изграђеној од исључиво старе дрвене грађе на Малом Јордану, жеља је не само ктитора већ и свих православих верника, јер ће по завршетку овог не, баш једноставног подухвата, општина Жагубица добити несвакидашњи и веома драгоцен верски објекат. Целокупан посао, би по плану, по рецима ипођакона Владимипа требао бити завршен марта 2022. године.