Вести

Прва седница Координационог тима за израду Плана развоја општине Жагубица

Прва седница координационог тима за спровођење поступка израде Плана развоја општине Жагубица за период од 2021 – 2031. године одржана је у среду 09. јуна. Радиша Милошевић, координатор активноости, поздравио је присутне у име Сафета Павловића, председника општине , и председавајућег координационог тима и осврнуо се на битна питања стварања документа.
Тим који ће усвајати и доносити Одлуке формиран је на седници општинског већа а поред чланова , где су заступљене све структуре које треба да имају учешћа у изради плана развоја ту су и релевантне институције, јавна предузећа , невладине организације и сви они за које се сматра да су одреднице плана развоја битне за њихово нормално функционисање. Такође су формиране и радне групе секторски, по областима где су ангажовани представници сручних служби из општинске Управе и Јавних предузећа и Установа које су укључене у израду.
Првим Састанком Координационог тима отпочеле су припремне активности за израду највишег планског, кровног и најзначајнијег документа општине Жагубица, који за један од циљева има обезбеђивање друштвено-економског развоја општине кроз континуитет планског деловања и ангажовање локалних ресурса а првенствено унапређивање квалитета живота свих грађана.