Вести

Проширени капацитети ПУ “ Полетарац“ у Жагубици

Надокнаде за незапослене породиље, једнократна помоћ за свако новорођенче, бесплатан превоз и бесплатан боравак у вртићу локалну самоуправу општине Жагубица ставља у ред локалних самоуправа које на прави начин препознају потребе својих суграђана. Недавно су завршени и радови на проширењу предшколске установе” Полетарац „ у Жагубици, које је обишао помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић, и том приликом подсетио на мере популационе политике које спроводи локална самоуправа у сарадњи са надлежним министарствима.
Помоћник Милосављевић подсетио је да је председник општине Сафет Павловић међу првим у Републици издејствовао да се из буџета локалне самоуправе финансира бесплатан боравак деце у вртићу, бесплатан превоз грађана на територији општине, девет месеци по 15 000 динара за незапослене породиље и 20 000 динара за свако новорођено дете. Оваквим активностима и мерама стимулише се повећање наталитета у општини Жагубица , закључио је помоћник Душан Милосављевић.
Приликом обиласка нових просторија за смештај деце , директорка ПУ“ Полетарац „Вања Милутиновић истакла је да је у току опремање група намештајем , који је обезбеђен из буџета локалне самоуправе општине Жагубица.