Вести

Пројекат „Саветодавна служба за грађане у општини Жагубица“

Пројекат „Саветодавна служба за грађане у општини Жагубица“

У оквиру Пројекта „Саветодавна служба за грађане у општини Жагубица“, општина Жагубица оформила је саветодавну службу за пружање бесплатне правне подршке са циљем да омогући ефикаснији приступ правди под једнаким условима за све грађане и грађанке.
Овај пројекат се реализује у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Snjiss PRO “, који спроводи Канцеларија Уједињених Нација за пројектне услуге (UNOPS) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина .
Бесплатна саветодавна подршка састоји се од пружања правних савета, пружања општих правних информација, састављања поднесака и попуњавања формулара, али не обухвата право заступања и одбрану пред судом, другим државним органом, органом јавне власти или у поступку мирног решавања спора.
Бесплатна саветодавна подршка може да се пружи држављанину Републике Србије, лицу без држављанства, страном држављанину са сталним настањењем у Републици Србији и другом лицу у Републици Србији у складу са чланом 4. Закона о бесплатној правној помоћи.
Бесплатна правна подршка пружаће се сваког радног дана од 7 до 15 часова и то:
-понедељком и петком у Жагубици (зграда општине, канцеларија за бесплатну правну подршку- број 18); уторком у насељу Крепољин (просторије у Дому културе); средом у насељу Осаница (месна канцеларија) и четвртком у насељу Лазница (месна канцеларија).
За све информације у вези права на остваривање бесплатне правне подршке, процедуре подношења захтева и решавања по поднетим захтевима, обратити се дипломиран правнику Стојановић Драгану лично, телефоном на број 062/8098-560 или на e-mail [email protected]