Вести

ПРОЈЕКАТ ОНЛАЈН ЗАЈЕДНИЦА УЧЕЊА - УЧИМО И МЕЊАМО ПРАКСУ

У оквиру реализације пројекта Онлајн заједница учења - учимо и мењамо праксу, који реализује ЦИП ( Центар за интерактивну педагогију) у сарадњи са УНИЦЕФ-ом уз подршку МПНТР у циљу увођења Нових основа програма. ПУ ''Полетарац'' креће са применом Нових основа програма од 01. 09. 2021.
Као форма стручног усавршавања укључено је и хоризонтално стручно усавршавање,како у самим предшколским установама ( постављањем координатора за хоризонтално стручно усавршавање), тако и на нивоу предшколских установа у Србији.
Подршка је потребна свим породицама. Активности ( презентације, брошуре,плакате...) посебно за породице чија деца нису обухваћена предшколским васпитањем и образовањем обухватају:
- промовисање и слање брошура ( што је реализовано преко Вибер група у ПУ ''Полетарац'');
- прикупљање повратних информација од родитеља о користи и применљивости садржаја брошура путем упитника за родитеље деце која похађају вртић и
- прикупљање повратних информација од родитеља о користи и применљивости садржаја брошура путем упитника за родитеље деце која не похађају вртић .
Ове активности се спроводе и у оквиру примене Стратегије развоја предшколског васпитања и образовања на територији наше општине у циљу обухвата што већег броја деце и увођења Нових основа програма.