Вести

Пројекат „Бренд Хомоља - хомољски мед“ , ове јесени добија свој епилог

Пројекат „Бренд Хомоља – хомољски мед“ чија је реализација започета пре три године, у сарадњи са Министарством и националним тимом за препород села Србије, ове јесени добија свој епилог.
Према речима Владе Тодоровића, координатора активности на свеобухватном процесу спровђења, све је текло по плану. Крај пчеларске сезоне 2021. , како је навео, уз изузетно велике проблеме, за пчеларски задругу „Хомоље мед“, доноси задовољавајуће приносе, с обзиром на сушну годину, а оно што је тренутно актуелно на пчелињацима јесте припрема за зиму, где су у току прехрана и третирања.
Уз очекивања, да ће већи број пчелара удружених у пчеларску задругу, припремити друштва за презимљавање , да ће следеће године багрем замедити и временске прилике ићи на руку , пчеларска задруга “Хомоље - мед“ обиловаће свакако и већом количином меда.
Пчелари загубичке општине дају све од себе да производ буде , пре свега квалитетан, и да самим тим оправда име једног од најбољих брендова са Хомоља. У томе пуну подршку имају од саме задруге а несебичну и од локалног руководства орштине Жагубица .