Вести

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ЖАГУБИЦА

Председник Србије Александар Вучић посетио Крепољин – 06. 04. 2019

У оквиру кампање “Будућност Србије”, председник Републике Србије Александар Вучић, је у суботу 06. априла обишао браничевски округ, а протоколом је била предвиђена и посета насељу Крепољин. Срдачан дочек председника Србије је бројао око 2000 људи, а дочек су увеличали и председник општине Жагубица Сафет Павловић, председница скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић, њихови сарадници, као и уважени гости из региона.
Након дочека, на платоу испред Дома културе у Крепољину, Александар Вучић, председник Србије, обратио се окупљенима:
“Бескрајно сам вам захвалан што сте у оволиком броју дошли. Да ми је неко рекао да ће бити толико људи, рекао бих му да је помешао државе, а не места и градове - рекао је Вучић грађанима у Крепољину, где је боравио у склопу посете браничевском округу.
Захвалио им је за љубав коју показују према Србији.
- А ми ћемо знати да вам узвратимо пажњом и љубављу, према свим местима ваше општине - Хомољу, Жагубици... Позивам вас све, радне, вредне, поштене људе, младе и пензионере, све који то могу, да 19. априла дођете у Београд. Ми Београд нећемо да рушимо - већ да прошетамо и да им покажемо шта је Србија марљивих, вредних и поштених људи - поручио је Вучић.
- Хомоље је један од најлепших делова наше земље. Уложићемо још више новца. Ово што сам рекао је почетак, не крај. Потребно је да се уложи много новца - најавио је председник улагање од око 2 милиона евра.
- Пресрећан сам што сте овде у оволиком броју. Први пут видите да је држава спремна да улаже у овај крај.
Хоћу да се боримо да део људи који су отишли у иностранство вратимо у Србију - рекао је председник окупљенима.
Мештани нису крили своје задовољство, а топле речи добродошлице уз велику захвалност за све што је за Крепољин и општину Жагубица учињено у последњих неколико година, имали су прилике да искажу и приликом руковања са првим човеком Србије. Следеће окупљање заказано је за 19. април у Београду, где су грађани позвани да са својим породицама и пријатељима дођу на скуп под називом “За пристојну и модерну Србију “.