Вести

Председник Републике Србије Александар Вучић отворио реконструисани део регионалног пута Крепољин - Жагубица

Председник Републике Србије Александар Вучић отворио реконструисани део регионалног пута Крепољин - Жагубица

Дан општине Жагубица 25.септембар, обележила су бројна дешавања од којих је најважније било отварање реконструисаног пута од Жагубице до Крепољина у дужини од 22,6 километара. Председник општине Жагубица Сафет Павловић и председница скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић ,тога дана срдачно су дочекали председника Републике Србије Александра Вучића и бројне уважене госте, а пут је свечано отворен на Тргу ослобођења у центру Жагубице:
„Обилазили смо Жагубицу и договорили се , сматрајући да после 50 година готово никаквог улагања није било, да коначно људи који овде живе, многи од њих су у иностранству, добију пут. И зато смо донели такву одлуку. Хоћемо да нам се људи овде врате , да остану у прелепом Хомољу. Зато ћемо да радимо и тај пут према Крупајском Врелу и још многе друге деонице. У Жагубицу ћемо довести једног малог инвеститора, да људи имају сигурност свог посла, јер сам са више људи причао и све што су ми говорили да осећају као проблем било је добијање посла. Овде раде вредни људи, добре занатлије, и кад се данас говори о ослобађању Жагубице истичем да је нароод Хомоља високу цену платио за слободу Србије. Време је да се о томе проговори, да се уложи у овај део Србије много више него што смо улагали пре 40 и 50 година. Нећу да прихватим поделу на грађане другог реда, и на то да се улаже у центар Београда, Ниша и других градова. Нисте грађани другог реда, имаћете најмодерније путеве и показаћемо вам да не правимо разлику међу људима. Хвала Вам што сте веровали да и Влада може успешно да ради само ако тешке реформе и одлуке доноси. Сад вам кажем, имаћете веће плате и пензије веће него икада и то захваљујући вама, захваљујући поверељу које сте имали, зато сто сте знали да неко ко предузима тешке мере има добре намере“, истакао је председник Републике Србије, приликом посете општини Жагубица.
Преседник општине Жагубица Сафет Павловић, изразио је захвалност председнику Вучићу и Влади Србије што су изградили модеран пут, који је био главни услов за развој туризма и долазак инвеститора.