Вести

ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АНА БРНАБИЋ ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ ЖАГУБИЦА

Председница Владе Србије Ана Брнабић посетила је данас општину Жагубица. Са министром здравља Златибором Лончаром , председником општине Сафетом Павловићем , председницом СО Жагубица Оливером Пауљескић , замеником председника општине Предрагом Ивковићем , обишла је пункт у Лазници где је протеклих месеци вакцинисан највећи број заинтересованих мештана и позвала грађане који се нису вакцинисали да то учине јер је вакцинација у овом тренутку основна мера здравља и питање националне безбедности.
„Преносим велике поздраве председника Вучића који није могао да дође, али ће свакако обићи Жагубицу у наредном периоду . Ово је први пут да сам у Жагубици, овакву природу, овакву лепоту скоро нисам видела, имамо шта да урадимо овде да би појачали економски развој и да долазе сви да виде ово чудо и ову природну лепоту и да се одморе. У Србији тренутно вакцинисано око 42 одсто пунолетног становништва, што је око 2,27 милиона људи, као и да је циљ да то буде најмање 50 одсто и да се до 21. јуна Србија отвори за славља, свадбе, рођендане, прославе и дружење. Да завршимо са короном до 21. јуна" , изјавила је премијерка Ана Брнабић.
Премијерка је претходно обишла вртић у Кепољину, недавно реновираног и адаптираног средствима Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику и локалне самоуправе.
Најављена је и скорашња изградња ауто пута "Вожд Карађорђе" који ће пролазити из правца Сувог Дола између насеља Жагубица и Лазница и даље за Бор.