Вести

Општина Жагубица уз подршку Европске уније успоставила Географски информациони систем (ГИС)

Општина Жагубица је у протеклом периоду спровела пројекат "Промоција локалних пчелара, културне баштине и природних лепота општине Жагубица кроз ГИС" како би се створили предуслови за рурални развој и привлачење инвестиција кроз промоцију недовољно искоришћених природних и културних потенцијала. Пројекат је подржала Европска унија (ЕУ) у сарадњи са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО. На завршној презентацији , којој су поштујући све епидемијске мере присуствовали представници локалне самоуправе , фирми и институција са подручја општине Жагубица, менаџер пројекта Милена Пајић представила је све сегменте који су обухваћени пројектом, а заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић овом приликом осврнуо се на протекли период и захвалио тиму Европске уније на помоћи и сарадњи .
Ненад Милосављевић, директор јавног предузећа за планирање и управљање пројектима и сарадник на пројекту такође је истакао значај пројекта ГИС у сврху промоције природних и културних потенцијала општине Жагубица.
Према рецима менаџера и сарадника на пројекту циљ је да се свакодневним уносом података мапира сто више културних , природних, и других туристичких дестинација ради лакше и брже орјентације туриста , али и да се будућим инвеститорима указе на неискоришћене потенцијале општине Жагубица.