Вести

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЖАГУБИЦА У НАСЕЉЕ СУВИ ДО

Oбележен Дан општине Жагубица у насеље Суви До

Дан општине, свечано је обележен 25. септембра.Поводом 75 година од ослобођења, дан је започео полагањем венаца и цвећа на спомен обележја борцима палим у народноослободилачким ратовима, од стране представника борачких организација општине и представника локалне самоуправе.
Поштујући већ утврђену праксу одржавања свечане седнице Скупштине општине Жагубица, увек у другом насељу, ове године програм је одржан у реновираном Дому културе у Сувом Долу.Пре почетка програма Дом културе је , у сасвим новом руху , предат на коришћење мештанима , свечаним отварањем од стране потпредседника Народне скупштине Србије Верољуба Арсића и државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојана Стевића.Након отварања реновираног Дома културе у Сувом Долу, одржана је Свечана седница Скупштине општине Жагубица поводом Дана општине, којом је председавала члан главног одбора СНС,председник ОО СНС Жагубица и председник Скупштине општине Жагубица госпођица Оливера Пауљескић:
„ДОБАР ДАН ДАМЕ И ГОСПОДО.ОТВАРАМ СВЕЧАНУ СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЖАГУБИЦА ПОВОДОМ 25.СЕПТЕМБРА ПРАЗНИКА НАШЕ ОПШТИНЕ. НА ДАНАШЊИ ДАН 25 СЕПТЕМБАР ПРЕ 75 ГОДИНА ОСЛОБОЂЕНА ЈЕ ЖАГУБИЦА ОД ФАШИСТИЧКЕ ОКУПАЦИЈЕ, А УСТАНОВЉЕЊЕ ОВОГ ДАТУМА ЗА ПРАЗНИК ЈЕ ОДАВАЊЕ ДУЖНОГ ПОШТОВАЊА СВИМ ЖРТВАМА КОЈЕ СУ ДАТЕ ТОКОМ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА У БОРБИ ЗА СЛОБОДУ И ПОБЕДИ НАД ФАШИЗМОМ. ТО ЈЕ ИСТОВРЕМЕНО И ПРИЗНАЊЕ СВИМ НАШИМ ПРЕЦИМА КОЈИ СУ БОРЕЋИ СЕ ЗА СЛОБОДУ И ДОСТОЈАНСТВЕН ЖИВОТ ОСТАВИЛИ СЈАЈАН ТРАГ У СЕЋАЊУ НАРОДА И НАДАСВЕ СЛАВНУ ИСТОРИЈСКУ ПРОШЛОСТ. ДАНАШЊИ ПРАЗНИК ПРУЖА ПРИЛИКУ ДА СЕ СЕТИМО СВИХ И ОДАМО ПОЧАСТ ЗНАНИМ И НЕЗНАНИМ ЈУНАЦИМА КОЈИ СУ ДАЛИ СВЕ ПА И СВОЈЕ ЖИВОТЕ ДА БИ СМО МИ ДАНАС ЊИХОВИ ПОТОМЦИ ЖИВЕЛИ У СЛОБОДИ БОЉЕ, ЛЕПШЕ И ПРАВЕДНИЈЕ. КАО НЕКАДА ТАКО И ДАНАС ВРЕМЕНА НИСУ ЛАКА, И САДА СУ ОПТЕРЕЋЕНА МНОГИМ ИСКУШЕЊИМА И ИЗАЗОВИМА САВРЕМЕНОГ СВЕТА, АЛИ НОШЕНИ СЛАВОМ НАШИХ ПРЕДАКА ИДЕМО У СУСРЕТ ПРОБЛЕМИМА САДАШЊИЦЕ. ОДГОВОРНОСТ ЈЕ НА НАМА, НА ГЕНАРАЦИЈИ КОЈА ТРЕБА ДА СТВОРИ УСЛОВЕ ЗА БОЉИ ЖИВОТ ОНИМА КОЈИ ДОЛАЗЕ. ТРУДИМО СЕ ДА У СВЕМУ ОБЕЗБЕДИМО СИНЕРГИЧНО ДЕЛОВАЊЕ ЉУДСКИХ, ИНСТИТУЦИОНАЛНИХ, ПРИВРЕДНИХ, ПОЛИТИЧКИХ И СВИХ ДРУГИХ ЧИНИЛАЦА РАЗВОЈА У ОСТВАРИВАЊУ ЈЕДИНСТВЕНОГ ЦИЉА, ОСТВАРЕЊЕ СВЕУКУПНОГ БРЗОГ И УСПЕШНОГ РАСТА И РАЗВОЈА ОПШТИНЕ ОДНОСНО ИМПЕРАТИВНОГ ЗАХТЕВА ДА МЕСТА ЖАГУБИЧКЕ ОПШТИНЕ ПОСТАНУ МЕСТА БОЉЕГ, КВАЛИТЕТНИЈЕГ И ЛЕПШЕГ ЖИВОТА ЊИХОВИХ СТАНОВНИКА.СВИМ ЖАГУБИЧКИМ ДОМАЋИНИМА ЧЕСТИТАМ ДАН ОПШТИНЕ ЖАГУБИЦА СА ЖЕЉОМ ДА ЖИВИМО У ЗДРАВЉУ И БЛАГОСТАЊУ“ .
Поред руководства општине Жагубица присуствовали су и представници Владе Републике Србије,државни секретари , делегације из општине Шамац република Српска и делегација из општине Бања Херкулана из Румуније , представници регионалних установа и институција, председници ,заменици и председници СО из суседних општина .