Вести

НOВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО ДОНАЦИЈА ЕУ И ЗА ОПШТИНУ ЖАГУБИЦА

Ново санитетско возило донација ЕУ и за општину Жагубица

Једно од укупно 20 нових санитетских возила које је ЕУ кроз програм донација и уз посредовање УНОПС – а , донирала Србији, припао је и Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Жагубица.
У присуству председника Србије Александра Вучића, кључеве возила је прошле недеље предао шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрицио..
Др Весна Стојиловић Гвозденовић, директор Дома здравља Жагубица и и специјалиста ургентне истакла је да ће уз постојећа возила, са новим санитетом моћи још брже и лакше да се одговори свим захтевима пацијената. С обзиром да је територија жагубичке опшине разуђена свако возило је од велике важности истакла је и посебно захвалила донатору.
Возила која су додељена здравственим Установама широм Србије, међу којима је и жагубичка општина допринеће да домови здравља и болнице у Србији имају бољу и модернију опрему, а грађани бољу здравствену заштиту.
Ова возила део су ширег пакета помоћи здравственом систему Србије у борби против Ковида-19, за који је ЕУ определила преко 17 милиона евра.