Вести

НОВА РАДНА МЕСТА У ОПШТИНИ ЖАГУБИЦА

НОВА РАДНА МЕСТА У ОПШТИНИ ЖАГУБИЦА
Дан општине Жагубица свечано је обележен у присуству бројних званица, представника најважнијих установа и институција у нашој земљи, представника других градова и општина, као и представника Владе Републике Србије и руководства општине Жагубица.
Пуна сала реновираног Дома културе у Сувом Долу била је мала да прими све заинтересоване мештане овог и других насеља. Оно што је привукло највећу пажњу свих присутних је обраћање члана главног одбора СНС-а , председника општине Жагубица господина Сафета Павловића, који је најавио отварање нових радних места :
„Општина Жагубица почиње да лечи своју рак рану – радна места! Коначно су се стекли услови за довођење великих инвеститора и отварање радних места за 100 до 150 људи. Општина Жагубица је уз помоћ Владе Републике Србије и председника државе Александра Вучића, успела да поврати своју имовину. Средствима која нам је држава дала купили смо од Кинеза фабрику ФОЖ, следи опремање простора за унапред познатог инвеститора и за годину дана овде ће посао наћи велики број људи. Са представницима београдског предузећа „Црни габро“ потписан је уговор и та прича се коначно решава. Такође, на месту бивше кланице у Сувом Долу, без надокнаде дали смо инвенститору земљиште да изгради погон за резање камена, где ће уложити преко два ипо милиона евра. Потписан је данас и уговор са инвенститором из Петровца на Млави где ће се Јошаничка Задргуга у комплету реновирати са смештајним капацитетима и изградиће се сала за преко 500 гостију. Ово земљиште је такође инвенститору дато на коришћење без надокнаде“, истакао је Сафет Павловић, члан Главног одбора СНС-а и председник општине Жагубица.