Вести

МИНИСТАР ОДБРАНЕ У ОБИЛАСКУ ПОПЛАВЉЕНИХ ДОМАЋИНСТАВА У ЖАГУБИЦИ

Министар одбране Александар Вулин, боравио је у уторак, 07. августа, у Жагубици, у којој влада ванредна ситуација после недавне поплаве и том приликом је са председником општине Сафетом Павловићем и општинским руководством, као и члановима Штаба за ванредне ситуације, обишао поплављена домаћинства у деловима насеља где је поплавни талас био највећи.
Циљ посете био је сагледавање стања на терену, где је већ неколико дана ангажована војска Србије у помоћи најугроженијим домаћинствима.
У Жагубици је претходних дана евакуисано више од хиљаду људи, уништено је 600 домаћинстава, а практично сва насеља, у организацији Oпштинске управе, су оријентисана на пружање помоћи угроженим мештанима.
Значај посете, уз захвалност Влади Србије на помоћи, али и моралној подршци, истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић, који се први обратио новинарима.
“Затражили смо помоћ од Војске Србије и у рекордном року на терен је стигло 30 војника из гарнизона Зајечар, који са нашим волонтерима, санирају последице свега што нас је задесилo ибиће ангажовани све док буде било потребе”, рекао је Павловић.
О значају деловања Војске у оваквим ситуацијама говорио је министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин.
„На Војску Србије њена Србија може увек да рачуна и увек може да очекује сваку помоћ и свако разумевање. Земља која има овакву војску и која има људе у војсци који са оваквим еланом и задовољством помажу својим људима и својој земљи може да каже да има добру Војску и да је сигурна у своју будућност „ нагласио је министар.
Подсетимо, да је отворен и жиро - рачун за помоћ најугроженијима који су практично, након пустоши, коју је за собом оставио полавни талас, остали без игде ичега.