Вести

ИЗГРАДЊА ТРИБИНЕ НА СТАДИОНУ ФК РУДАР У КРЕПОЉИНУ

Дана 08.04.2021. године руководство општине Жагубице на челу са замеником председника општине Предрагом Ивковићем , обишло је радове на изградњи трибина на стадиону ФК Рудар у Крепољину. ФК Рудар је један од најуспешнијих фудбалских клубова са територији општине и дошло је време да добије уређене трибине на свом стадиону. Поред ФК Рудар , играју још ФК Јасеновац из Крепољина , ФК Близнак – Медвеђица и СФУ Горњак пионир из Крепољина , који играју Подунавску – Шумадијску лигу.
Спорт је као тема високо рангиран у политици општине Жагубица. На основу тога сваке године се одвајају значајна средства за функционисање спортских клубова и организација за организовање спортских такмичења и манифестација и за спортске школе како би и најмлађе становнике увели у спорт и здрав начин живота.
Како су до сада финасијска средства углавном била намењена развоју и функционисању спортских клубова и друштава сад креће се са финасирањем и спортске инфраструктуре у значајнијој мери. До сада су се бавили уређењем постојећих и грађењем нових спортских терена а сад конкретно креће се у следећу фазу изградње трибина и гледалишта на спортским теренима. Тренутно на стадиону ФК Рудар у Крепољину , гради се армиране бетонске трибине капацитета 150 седишта, са металном надтсрешницом и заштитном оградом. Ова инвестиција има за циљ да обезбеди комфор посетиоцима и гледаоцима, како би се омасовила посвећеност фудбалских мечева.
У мањим срединама као што је свака манифестација и спортски догађај претстављају социјано дешавање које пружа прилику грађанима да се друже, размењују идеје и учествују у друштву. Из тог разлога врло је битно радити на промоцији оваквих догађаја али у исто време неопходно је обезбедити адекватан и комфоран јавни простор за окупљање грађана како би се овакви и слични догађаји омасовили и популаризовали.
Руководство општине Жагубица свакодневно ради на побољшању укупног квалитета живота грађана општине а ово је само један од примера добре праксе везане са темом спорта. Овакве и сличне инвестиције наши грађани могу очекивати у наредном периоду и наредним годинама на територији целе општине.