Вести

Градња цркве на „Малом Јордану“ у Лазници

Давна времена православља, упамћена су по богослужбеним местима где су на стубовима од камена прављени свети објекти за молитве. У циљу евоцирања успомена на поменуто, у току је градња столпа у атару села Лазница, на месту званом „Мали Јордан“, висине шест метара и на њему црква Светог Симеона Столпника направљена од старе грађе, од дрвета у старинском стилу , а у плану је, према речима ипођакона Владимира и градња звоника, летњиковца и још једног мањег столпа где ће бити капела са копијом иконе Богородице чајничке.
Радове су обишли Оливера Пауљескић, председник Скупштине општине Жагубица и Миле Перић, заменик председника скупштине а освештење крстова обавио је јереј Данило Глишић, парох лазнички.
Становници насеља Лазница и Хомоља ускоро ће имати, још једно свето место где ће се служити литургије, а имајући у виду да је ово једина црква брвнара, у браничевском округу, општина Жагубица ће свакако, ускоро, бити препознатљива по још једном немерљивом богатству на свеопште задовољство хришћанског рода.