Вести

Дому културе у насељу Рибаре враћен сјај

Дому културе у насељу Рибаре враћен сјај

Приликом недавног обиласка радова на уређењу Дома културе у Рибару председник општине Жагубица Сафет Павловић, изразио је своје задовољство током радова и најавио скори почетак употребе овог објекта. Радови су финализовани, чиме је испуњено још једно предизборно обећање председника Павловића и народног посланика Оливере Пауљескић.
Да је све сто је обећано испуњено, уз сву захвалност председнику Павловићу и народном посланику Оливери Пауљескић, потврдио је и председник Месне заједнице "Млава" Рибаре Топлица Радосављевић , члан СНС, уз нескривену радост и одушевљење које са њим деле и остали мештани.
"Биће ово први Дом у општини са лед осветљењем", рекао је Радосављевић.
Од осталих радова изведена је бетонажа пода, замена столарије, урађена је бина, а спољна фасада ће се радити у септембру када температура ваздуха буде адекватна за рад.
Објекат ће врло брзо бити стављен у функцију реализације различитих културних садржаја. Већ 18. јула на новој сцени Дома културе у Рибару заиграће Културно уметничка друштва Хомоља у оквиру манифестације “Игра коло наоколо”, која се поново реализује после кратке паузе.
Мештани насеља Рибаре и њихови гости поново ће моћи да се окупљају у одговарајућем објекту... да се наставе дружења и доживљавање незаборавних тренутака уз одрастање неких нових генерација.
Овим радовима и реновирањем Дома културе под покровитељством општине Жагубица, после три деценије, поново је удахнут живот, не само овом објекту, већ и читавом насељу.