Вести

ДАН ОПШТИНЕ ЖАГУБИЦА

Поводом дана општине Жагубица, руководство општине је организовало свечану седницу у дому културе у насељу Осаница. Свечаност су уприличили бројни гости, народни посланик СНС Верољуб Арсић, градоначелници, председници општина и њихови сарадници из Пожаревца, Малог Црнића, Жабара, Кучева, Петровца на Млави, Деспотовца и Бора, као и бројни представници републичких, регионалних и локалних институција.
Присутнима су се обратили чланови локалног руководства, а председница скупштине општине Жагубица, гђица Оливера Пауљескић, поздравила је срдачно све госте и поручила:
"Упркос сукобу у Украјини и светској политичкој кризи, општина Жагубица има чиме да се похвали - јасно постављени стратешки циљеви који се тичу развоја општине су остварени, а све у циљу унапређења животног стандарда грађана општине Жагубица. Локална самоуправа је своје активности усмерила и на унапређење туристичке, пољопривредне и руралне структуре, уз помоћ развоју самосталног предузетништва, на привлачење страних инвестиција, развој спорта, образовања и многих других области. Сарадња локалних и републичких власти је допринела реализацији великог броја стратешких пројеката, а локална самоуправа ће и у наредној години наставити да ради на побољшању услова и живота свих грађана општине Жагубица."
Окупљенима се обратио и председник општине Жагубица, гдин Сафет Павловић, који се осврнуо на последња дешавања на Космету која су и условила изостанак посете председника републике Србије, гдина Александра Вучића, свечаној седници у Осаници:
"Због једне битанге Куртија, председник Вучић није могао данас да посети Жагубицу. Битанга Курти не разуме да прави проблеме не само српском народу, него и свом народу, па зато за њега имам једну поруку - Уразуми се! Није тешко народу Хомоља да поново обује чизме, неће бити први пут. И са свима вама шаљем јаку подршку председнику Вучићу, да издржи и сачува Косово и Метохију. Пре много година ослободили смо се много јачег окупатора, ослободићемо се и Куртија!", закључио је Павловић.